- Sustavi otprašivanja
Sustavi otprašivanja

Glavne funkcije sustava otprašivanja:

  • bolji uvjeti na radnom mjestu;
  • zaštita okoliša;
  • zaštita strojeva;
  • recikliranje otpadnog materijala.

Filtri su modularni te se mogu po potrebi naknadno proširiti uz maksimalno iskorištenje postojeće instalacije.
Kao opciju nudimo povrat filtriranog zraka u proizvodnu halu, čime se postiže znatna ušteda energije i omogućavaju bolji radni uvjeti.

VELIKI FILTRI
Veliki filtri se koriste kao glavni filtri za velika postrojenja sa kapacitetom do 200 000 m3/h. Materijal se transportira u silos zatvorenim sustavom pri čemu nema emisije prašine u okoliš.

STABILNI FILTRI I SILOFILTRI
Su filtri za manje pogonske kapacitete do 30 000 m3/h. Optimalno su rješenje za sve pogone u proizvodnji pločastog namještaja, manje stolarije ili za tehnološki povezane grupe strojeva u velikim pogonima. Pražnjenje materijala se vrši u PVC vreće ili direktno u silos. Silofiltri sa spremnikom do 20 m3 omogućuju pražnjenje direktno u kamion.
Na filtar mogu biti priključeni 1 ili više odsisnih ventilatora.

STABILNI FILTRI ZA UNUTARNJU UGRADNJU
Prvenstveno su namijenjeni za ugradnju unutar proizvodne hale. Svoju primjenu nalaze u svim stolarskim radionicama, tehnički povezanoj grupi strojeva te svim pogonima pločastog namještaja.

SILOSI
U drvnim industrijama i drugim velikim industrijama čiji proizvodni proces rezultira velikom količinom prašine silos predstavlja optimalno rješenje skladištenja. Zahvaljujući direktnom transportu u silos smanjuju se troškovi manipuliranja i transporta te nema emisije prašine u okoliš.
Silosi su izrađeni od pocinčanog lima, etažni su i opremljeni su izvlakačem za pražnjenje materijala direktno u kamion ili transportni kontejner.

POKRETNI OTPRAŠIVAČI
Pokretni otprašivač je izrađen od pocinčanog lima i koristi se za otsis prašine i strugotina sa pojedinog stroja. Opremljen je kotačićima. Prašnjavi zrak koji se stvara prilikom proizvodnog procesa filtrira se posredstvom jedne ili više filtar vreća, a otpad se skuplja u jednu ili više PVC vreća. Nudimo pokretne otprašivače talijanskih proizvođača Veneta Impianti i Coral, te vlastite proizvodnje.

Pročitajte više o sustavima otprašivanja

o_nama
o_nama
o_nama